Γυναικολόγος Θεσσαλονίκη

O Παπαλεξίου Ξενοφών είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής με βαθμό 9.65 (Άριστα).

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς και ολοκλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο ΠΙ  Κέρδου Καρδίτσας και στο ΚΥ Σοφάδων Καρδίτσας.

Απόκτησε κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο του Χειρουργού Γυναικολόγου – Μαιευτήρα

Είναι συνεργάτης της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής Γένεσις, Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης και της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης.

Διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι παντρεμένος με την Χειρουργό Οδοντίατρο και Ειδική Ορθοδοντικό Παίδων και Ενηλίκων Ντισιου-Παπαλεξίου Όλγα (Θεοδώρα) και έχει αποκτήσει μια κόρη.

2005-2006 Εκπλήρωση στρατιωτικής Θητείας στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς.

2008-2009 Εκπλήρωση Υποχρεωτικής Υπηρεσίας Υπαίθρου στο ΠΙ Κέδρου Καρδίτσας και στο ΚΥ Σοφάδων Καρδίτσας.

2010-2011 Αγροτικό επι θητεία στο ΠΙ Καταπολων Αμοργού Κυκλαδων

2012-2013 Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝ Σητείας ,με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση Λαπαροσκοπικων και Ενδοσκοπικών Επεμβάσεων.

2013-2018 Ειδικευόμενος Ιατρός Γυναικολογίας -Μαιευτικής  και απόκτηση Τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας Χειρουργού Γυναικολόγου-Μαιευτήρα στο  ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, που εκπαιδεύτηκα στην χειρουργική αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού  κινδύνου καθώς και στην χειρουργική αντιμετώπιση Γυναικολογικών Ογκολογικών περιστατικών.

12/11/2019 Επιστημονικός εξωτερικός  συνεργάτης στα Πολυιατρεια Θεσσαλονίκης των «Γιατρών του Κόσμου” όπου παράσχω ιατρική Μαιευτική και Γυναικολογική φροντίδα στον προσφυγικό πληθυσμό αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

13/01/2020- 13/09/2020 Μετεκπαίδευση στην Μαιευτική-Γυναικολογική Υπερηχογραφία στην Γ Πανεπιστημιακή Γυναικολογική/Μαιευτική Κλινική ΑΠθ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

23-24 Νοεμβρίου 2013: απόκτηση κατόπιν επιτυχούς δοκιμασίας εξετάσεων του  πιστοποιητικού επειγόντων Γυναικολογικων περιστατικών ΑLSG (Advanced Life Support in Gynecology) στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

26-27 Απριλίου 2014: απόκτηση κατόπιν επιτυχούς δοκιμασίας σε εξετάσεις του  πιστοποιητικου επειγοντων Μαιευτικων περιστατικων ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

08-09 Απριλίου 2016: απόκτηση κατόπιν εξετάσεων  του πιστοποιητικού επάρκειας στην υπερηχογραφία του 1ου τριμήνου κυήσεως  από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρηχων στην Γυναικολογία και Μαιευτική.

08-09 Απριλίου 2016: απόκτηση κατόπιν εξετάσεων  του πιστοποιητικου επάρκειας στο υπερηχογράφημα του  3ου  τριμήνου κυήσεως από την Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Γυναικολογία και Μαιευτική.

09-11 Ιουνίου 2016: Certificate of  Attendance in IBUS Breast Imaging School(Athens).

19 Νοεμβρίου 2017: απόκτηση κατόπιν επιτυχούς δοκιμασίας σε εξετάσεις του πιστοποιητικού   επειγόντων περιστατικων στην Μαιευτική ALSO (renewal) στην Αθήνα με βαθμό 91%.

Μάιος 2021: Μετά από επιτυχή δοκιμασία στις εξετάσεις του Υπουργείου Υγείας απόκτηση Πιστοποίησης από το ΚΕΣΥ εκτέλεσης Υπερήχων στην Γυναικολογία – Μαιευτική.

Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

Άριστη γνώση Ιταλικής  Γλώσσας. 

Ιούλιος 2018 πρόσκληση από την Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος για εκπαιδευτής σε σεμινάρια ΑLSO λόγω υψηλής βαθμολογίας μου στις εξετάσεις ALSO.