Θεραπεία γεννητικών κονδυλωμάτων με Laser ΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ρωτήστε για το ενδεικτικό κόστος 2310287201


Η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ χρησιμοποιεί μια συγκεντρωμένη δέσμη υπέρυθρης ακτινοβολίας που προκαλεί   θέρμανση και καυτηρίαση της πληγείσας περιοχής και επιτρέπει την πολύ υψηλή πυκνότητα ισχύος σε μικρούς όγκους ιστών. Το λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και τo (Nd -YAG) χρησιμοποιούνται ευρέως.  Τα ποσοστά  πλήρους κάθαρσης κοντά στο 100% είναι επιβεβαιωμένα με κλινικές μελέτες.

Αναισθησια

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικη αναισθησια ή γενικη ( μεθη), ανάλογα με τον αριθμό των κονδυλωμάτων που πρέπει να αφαιρεθούν ή το σημειο  της περιοχής που θα πρεπει να  θεραπευτεί.

Τι να περιμένετε μετά από την επέμβαση  με laser;

Ο χρόνος αποκατάστασης εξαρτάται από τη θέση και τον αριθμό των κονδυλωμάτων που έχουν αφαιρεθεί. Η επούλωση συνήθως συμβαίνει σε 2 έως 4 εβδομάδες.

Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με λέιζερ, πρεπει να απευθυνθουν στον γιατρό  εάν έχουν  κάποιο από τα ακόλουθα:

 •     Αιμορραγία που διαρκεί περισσότερο από 1 εβδομάδα.
 •     Πυρετό.
 •     Σοβαρό πόνο.
 •     Κακή μυρωδιά ή κιτρινωπή κολπικη υπερεκκριση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη.

Αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή μέχρι να θεραπευτεί η περιοχή που ακτινοβοληθηκε  με Laser (συνήθως 1 έως 3 εβδομάδες, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που αντιμετωπίζεται).

Επιπλοκές

Η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ μπορεί να προκαλέσει, σε πολύ σπανιες περιπτωσεις, οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

 • Πόνο, πρήξιμο ή κνησμό στην περιοχή τα οποία είναι περαστικά και παροδικά.
 • Κολπική υπερέκκριση  από τον κόλπο η οποία θεραπεύεται επιτυχώς.
 • Ουλές (συνήθως και εάν εμφανισθούν, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αποθεραπεύονται).
 • Πυρετο ο οποίος είναι ενδεικτικος φλεγμονής  και η οποία και αντιμετωπίζεται με αγωγή. Η πιθανότητα αυτής της  επιπλοκής σχεδόν  μηδενίζεται εφόσον χορηγηθεί αμέσως  μετά την επέμβαση προφυλακτική αντιβιοτική αγωγή.

Θεραπεία με Laser και εγκυμοσύνη

Η θεραπεία με Laser CO2 των οξυτενων γεννητικών κονδυλωμάτων είναι ασφαλής και επιτρέπεται κατά την εγκυμοσύνη.

Mερικες χρήσιμες βασικές σκέψεις για την θεραπεία κονδυλωμάτων μα Laser CO2

 • Οι γιατροί συνήθως χρησιμοποιούν χειρουργική επέμβαση με λέιζερ για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μετά από αποτυχία άλλων θεραπειών.
 • Ένα πλεονέκτημα της χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ είναι ότι ο επιφανειακος και βαθύς ιστός δεν καταστρέφεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας με λέιζερ.
 • Η θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων δεν θεραπεύει λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός μπορεί να παραμείνει στο σώμα σε ανενεργή κατάσταση μετά την αφαίρεση των κονδυλωμάτων. Ένα άτομο που έχει υποβληθεί σε θεραπεία για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορεί ακόμη να είναι σε θέση να διαδώσει τη μόλυνση. Τα προφυλακτικά Latex μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον HPV, αλλά δεν προστατεύουν ολόκληρη την περιοχή των γεννητικών οργάνων.